jong talentenspel

JT
Weet jij wat je kwaliteiten zijn?
‘De hele wereld ligt voor je open’, maar het kan lastig zijn om keuzes daarin te maken! Daarom is het nuttig om te weten wat je kwaliteiten zijn, want hiermee kun je makkelijker richting bepalen. Ook met de wetgeving krijg je steeds minder de tijd om in de praktijk erachter te komen wat bij je past: wisselen tussen studies is bijna niet meer mogelijk!

Het spel ‘Jong Talent’ helpt je keuzes te maken die voor jou werken en om te ontdekken wie je bent en wat je eigenlijk wilt. In het spel doen we dit met twee spelborden en een stapel talentenkaartjes.

Het spel helpt je (verder) bij het maken van keuzes. Het kan heel nuttig zijn bij studiekeuzes, problemen thuis, faalangst, eenzaamheid en bij vragen zoals: ‘Wat wil ik?’, ‘Hoe vind ik mijn draai (op school/de universiteit)?’, ‘Waarom begrijpen mijn ouders/omgeving mij niet?’.

Bij aanvang van het spel is er een oriëntatiegesprek. Hierbij gaan we in op je persoonlijke- en je familiesituatie, school, hobby’s en andere interesses. Daarna volgen er twee of drie spelbijeenkomsten van ongeveer 1,5 uur. Een paar maanden na de spelbijeenkomsten kan het zinvol zijn om nog een keer af te spreken, om samen te kijken naar de toepassing van de opgedane kennis en inzichten in de praktijk. Bij de intake/kennismaking is het mogelijk om samen met je ouders/verzorgers/begeleider te komen. Zo kunnen ook zij hun verwachting of vragen aan mij doorgeven. Na afloop kun je samen met mij de uitkomst aan hun vertellen, mocht je dit willen.

Het kan gespeeld worden vanaf ± 10 jaarMedium_Caroline_Jouw-toekomst